Vlaamse kunstcollectie.
De Vlaamse Kunstcollectie is het samenwerkingsverband van drie kunsthistorische musea van Vlaanderen: het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Groeningemuseum Brugge en het Museum voor Schone Kunsten Gent. Samen bieden zij een mooi overzicht van de kunstproductie in de Zuidelijke Nederlanden en België van de Middeleeuwen tot de twintigste eeuw, en dit in een internationale context. In hun collecties bevinden zich topwerken die tot het werelderfgoed kunnen gerekend worden, waaronder werken van Jan Van Eyck, Peter Paul Rubens, Antoon Van Dyck en James Ensor. De collectie-online maakt het mogelijk om via deze website te grasduinen in het patrimonium van de Vlaamse Kunstcollectie. De collecties van de drie musea worden stap voor stap gedigitaliseerd en ontsloten.
Keywords: Beelddatabank