Majority : de meerderheid wint - Masyn, Dimitri, ....-; CIS (Leuven : CIS (Centrum informatieve spelen), 1995)
Doel van het spel: de grondbeginselen van de democratie leren kennen. Omschrijving van het spel: politiek is geen saaie koek! 'Majority' is een bordspel over politieke besluitvorming in een parlementaire democratie. Je bent lid van een politieke partij, met een kleur en een partijprogreamma. Je zetelt in het parlement en probeert voor jou ideeën een meerderheid te vinden. Je moet steun krijgen van anderen partijen, die eveneens hun waarde en belangen verdedigen. Kan je hun steun krijgen zonder wederdienst? 'Majority' laat de bochten van het politieke spel zien: verkiezingen, referenda, schandalen, betogingen,... revolutie. Een strategisch en opportunistisch spel van samen- en tegenwerken: politiek.
De politieke thema's
Landbouw
Arbeid
Milieu
Sociale zaken
Buitenlandse zaken
Financiën
Communicatie
Gezondheid
Justitie
Criminaliteit
Sport
Openbaar vervoer
Onderwijs
Defensie
Handel
1 spelbord; 6 pionnen (in verschillende kleuren); 1 dobbelsteen; 6 x 10 wetskaarten over 15 politieke thema's; 50 spelkaarten (12 x referendum, 12 x betoging, 12 x verkiezing, 12 x schandaal en 2 revolutiekaarten).
Drietalige handleiding: Nederlands, Frans, Engels.
Didactisch materiaal.
Keywords: Games - Spellen - Jeux - (Spelmateriaal).; Democratie; Educatieve spellen -- Secundair onderwijs; Maatschappijleer -- Secundair onderwijs; Politiek