Het grote taalspel Frans : spelend Frans leren. - van Ginderachter, Renaat, ....-; Veelaert, Thaïs, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Verover zo snel mogelijk 10 Franse regio's en win Het Grote Taalspel Frans! Via schrijf-, teken-, uitbeeld-, praat-, quiz- en vertaalopdrachten oefenen spelers basiswoordenschat Frans in. Deze woordenschat is afkomstig uit de leerplannen van GO, ARGO en OVSG en komt aan bod in het vijfde en zesde leerjaar van de basisschool. Voor mama, papa, juf, meester, broer, zus,... zijn er extra moeilijke vertaal- en quizopdrachten! Het Grote Taalspel Frans combineert een grote educatieve waarde met een aantrekkelijk spelconcept. Door het gebruik van actiekaarten kan het spel strategisch gespeeld worden. Het spelconcept slaagt er in om kinderen spelenderwijs te doen leren. Onbewust leren en herhalen ze woordenschat, terwijl ze strijden om een extra regio of actiekaart. De variatie in de opdrachten zorgt dat spelers enthousiast blijven tot de laatste dobbelworp en stimuleert ook kinderen die wat moeite hebben met het vak, omdat plezier maken en creatief zijn met taal voorop staat!
Doelgroep: 3de graad lager onderwijs en 1ste graad secundair onderwijs.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen; Frans -- Basisonderwijs; Frans -- Secundair onderwijs