Het grote boodschappenspel : het leukste leerspel voor alle kleuters. - Plomp, Esther, ....-; Plomp, Kirsten, ....- (Groningen : Scala leuker leren, 2007)
Ga samen met Lassa en zijn vriendjes winkelen en leer kleuren en vormen kennen, tellen en al een beetje rekenen! Het Grote Boodschappenspel is keer op keer een uitdaging voor kleuters. Dit komt door het zelf samen te stellen spelbord, dat er telkens weer anders uit ziet en door de verschillende spelvarianten. Actietegels maken het spel extra spannend want daardoor mag je kleuter stappen vooruit zetten of misschien zelfs onmiddellijk met de taxi naar een winkel naar keuze! Verschillende spelvarianten Het Grote Boodschappenspel is op verschillende manieren en niveaus te spelen. Zo is het elke keer weer anders! Het spel groeit mee met de ontwikkeling van je kind. De jongste kleuters kunnen er zelfstandig spelletjes als lotto mee spelen en leren zo wat je bij de bakker, bij de groetenwinkel, de slager, ? kan kopen. Voor kleuters vanaf vier jaar is er het spannend en uitdagend bordspel met de drie spelvarianten: Spelvariant 1: Haal uit elke winkel een willekeurige boodschap. Spelvariant 2: Haal uit elke winkel de boodschap die op je lijstje staat. Spelvariant 3: Haal uit elke winkel de goedkoopste boodschap
Maak eerst het dorp met het plein, de straten en de winkels. Daarna krijg je een boodschappenlijstje. Haal zoveel mogelijk de correcte boodschappen uit elke winkel. Als je geluk hebt, kom je op een actietegel en mag je misschien wel met de taxi naar de winkel.
Met het spel oefenen kinderen spelenderwijs ontwikkelingsvaardigheden zoals vergelijken, combineren, sorteren en onderscheiden aan de hand van voorwerpen, kleuren en vormen. Ook oefenen ze het tellen en al een beetje rekenen.
Didactisch materiaal.
Keywords: Games - Spellen - Jeux - (Spelmateriaal).; Boodschappen doen; Educatieve spellen -- Kleuteronderwijs