De bovenkamer : een educatief bordspel over dementie. ([Gent] : Bond Moyson, 2007)
Kan je met een persoon met dementie op reis? Bevordert sport de ontwikkeling van de hersenen? Komt dementie meer voor bij mannen dan bij vrouwen? Op deze en 157 andere vragen biedt De Bovenkamer een antwoord. De keuze voor een spel als informatiedrager is niet toevallig. Al sinds de opkomst van gezelschapsspelen zijn mensen ervan overtuigd dat men al spelend het meeste leert. Daarnaast is er het sociale, gezellige aspect van het spel. Toch betreedt De Bovenkamer onbewandelde paden. Dit is namelijk het eerste gezelschapsspel over dementie. Op een plezierige manier helpt De Bovenkamer antwoord te bieden op de vele vragen die rond de ziekte bestaan. Met de steun van professionelen uit de zorgsector, mantelzorgers, vrijwilligers, familieleden, maar ook BV's kan het een instrument zijn om de ziekte bespreekbaar te maken.
1 spel
Bevat: 1 spelbord, 20 voorwerpkaarten, 80 paarse vragenkaarten, 60 rode vragenkaarten, 10 discussiekaarten, 10 opdrachtkaarten, 4 pionnen, 2 dobbelstenen, 10 hindernisfiches, 4 geheugensteunkaarten, spelregels
Keywords: Dementie; Familie van dementerende ouderen; Gezelschapsspellen ; bordspel