Pak van mijn hart! Een educatief programma voor kinderen met depressieve kenmerken tussen 6-12 jaar. - De Fever, Frank, 1944-; Mandelblat, Leslie, ....-; Beyers, Marleen, ....- (Brussel : Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten)
Pak van mijn hart is een educatief programma voor kinderen met depressieve kenmerken tussen 6 en 12 jaar. Het wil voorkomen dat deze kinderen effectief een depressie ontwikkelen door de kinderen in de klas een aantal vaardigheden aan te leren. Onderzoekscijfers over het toenemende aantal depressieve kinderen maken immers duidelijk dat hier werk aan de winkel is. Het programma is ontwikkeld door Professor Frank De Fever (VUB), is gedurende 5 jaar uitvoerig getest en heeft zijn effectiviteit duidelijk bewezen. Om het programma daadwerkelijk in de klas te krijgen, moest het echter minder arbeidsintensief én betaalbaar worden. Daarom heeft de Socialistische Mutualiteit er een kant-en-klaar pakket van gemaakt waarmee leerkrachten aan de slag kunnen. Voor alle 12 sessies waaruit het programma is opgebouwd, zit het nodige materiaal in de doos.
De doos bevat een overzichtelijke handleiding, een cd, een video, een handpop, een gezelschapsspel en verscheidene tekeningen.
Keywords: Depressies -- Kinderen