Rescue race : het grote eerstehulpspel. - Beheydt, Kurt, ....-; Cambré, Charel, 1968- (Mechelen : Plantyn, 2008)
Wat doe je bij een bloedneus? Hoe reageer je als iemand zich niet lekker voelt? Of wanneer het slachtoffer dringend naar het ziekenhuis moet? Je leert er alles over met dit spannende spel rond eerstehulp. Ongevallen of kwetsuren kunnen overal gebeuren: in de keuken, de tuin, de badkamer of op de speelplaats. Schat de ernst van de situatie juist in en bepaal welk slachtoffer je eerst gaat helpen. Een ziekenwagen is immers veel sneller dan een gewone personenwagen en kan het slachtoffer onmiddellijk naar het ziekenhuis brengen. Bedenk goed welk hulpmiddel je gaat gebruiken want misschien heb je het bij een volgende beurt nodig. En verlies zeker niet uit het oog dat bij elke volgende spelronde de situatie van de slachtoffers verergert... tenzij je de toestand stabiliseert. Hou het hele spelbord en zeker ook je tegenstrevers in de gaten... elk gered slachtoffer levert je punten op! Een spel dat spannend blijft tot op het einde, waarbij vooruitdenken en samenwerken het verloop mee bepalen en dat iedere keer weer anders is!
Bevat: spelbord, 36 slachtofferfiches, 36 puntenfiches, 105 hulpkaartjes, 8 instructiekaarten, 4 pionkaartjes met houder, 1 achtzijdige dobbelsteen, spelregels
Keywords: EHBO -- Kinderen; Spelen -- Kinderen