Het grote Belgiëspel : een spannende ontdekkingsreis doorheen Vlaanderen & Wallonië. - Claessens, Christine, ....-; Luijkx, Yolanda, ....- (Mechelen : Plantyn, 2009)
'Het Grote Belgiëspel' is een spannend bordspel waarbij spelers zo snel mogelijk 20 frietjes moeten afleveren op het koninklijk paleis in Brussel. Daarvoor doorkruisen ze de 10 Belgische provincies en beantwoorden ze vragen over de staatkundige structuur van België, over streekspecialiteiten, heuvels en rivieren, het koningshuis, geschiedenis en nog zo veel meer. Uitstapjes in de provincies met fotovragen en bestuurskaarten zorgen voor een flinke dosis extra spanning en strategie. Bovendien leren de bestuurskaarten, aan de hand van concrete voorbeelden, aan de spelers wat de taken van de verschillende bestuursniveaus in België zijn en wat tot de hoofdtaken van justitie, politie...behoort. 'Het Grote Belgiëspel' wil geen politiek spel zijn en wil eveneens geen enkel politiek standpunt innemen. Het spel wil kinderen en volwassenen laten kennis maken met België in al zijn facetten en hoe kan dat beter dan via een leuk en spannend bordspel?
Bevat: een spelbord; 6 pionkaartjes met houder; 1 dobbelsteen; 120 frietjes; 50 recto verso nationale-vragenkaartjes; 15 recto verso bestuurskaartjes; 132 fotovragenkaartjes; 1 zandloper; de spelregels
Didactisch materiaal.
Keywords: België -- Staatsinrichting -- Educatieve spellen