Ontdek de kleuren met Nellie & Cezar. - Redactie Dopido-Doremi-Zonnekind; Godon, Ingrid, 1958- (Averbode : Altiora, 2003)
Een volledige spellendoos over 10 basis- en mengkleuren.Kleuters leren met dit leerrijke kleurenspel op een speelse manier tien basis- en mengkleuren onderscheiden en classificeren: blauw, geel, rood, groen, oranje, bruin, grijs, paars, roze, zwart en wit. Ze leren ook de waarneming van beeldelementen verwoorden. U kunt met deze veelzijdige speeldoos werken aan de zintuiglijke ontwikkeling, de denkontwikkeling, de taalontwikkeling en de muzische ontwikkeling. In de handleiding vindt u de spelregels en een schat aan gebruikstips. Voor 1e en 2de kleuterklas.
De doos bevat 10 grote spelborden (1 per kleur) en 196 spelkaarten. Op de spelkaarten (98 met foto en 98 met tekening) staan voorwerpen afgebeeld in een bepaalde kleur. Daarnaast zijn er 10 A5-kaarten waarop alle voorwerpen van één kleur samen afgebeeld zijn: die kaarten worden gebruikt als referentie en voor zelfcorrectie. De gebruiksmogelijkheden van de speeldoos zijn zeer uitgebreid: per kleur leggen, memory, lotto, logisch ordenen...
Keywords: Taal -- Kleuteronderwijs; Kleuren