Het nieuwe grote basisschoolspel : het leukste spel over alles wat je leert in de basisschool. - Veelaert, Thaïs, ....-; van Ginderachter, Renaat, ....-; Luyckx, Kristof, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2009)
Reis over het spelbord om als eerste alle fiches op je opdrachtkaart te verzamelen. Om van wereld naar wereldte reizen heb je bepaalde transportkaarten nodig. Naar de middeleeuwen kan je immers enkel te paard en de griezelwereld bereik je enkel met een bezem. Die transportkaartjes krijg je door vragen te beantwoorden. Zo verover je wereld na wereld. Kijk uit voor blokkades en zet je tegenstanders een hak door je invloedsfiches op het juiste moment in te zetten. Denk goed na, want je hebt maar één kans! Welke slimmerik verslaat al zijn tegenstanders? Het Nieuwe Grote Basisschoolspel loodst kinderen spelenderwijs door de leerstof van de basisschool. Kinderen van verschillende leerjaren kunnen, elk op hun eigen niveau, samenspelen door de verschillende vragensets. Alle leerdomeinen komen aan bod: taal, wiskunde, WO natuur, WO tijd, WO ruimte, WO techniek, WO verkeer, muzische vorming en Frans (vijfde en zesde leerjaar).
Bevat: 1 spelbord, 10 opdrachtkaarten, 10x6 symboolfiches, 6x3 invloedfiches, 15x6 transportkaartjes, 6 figuren (=pionnen) met bijhorend voetje, 1 handleiding. - Bij dit spel horen vragensets, 1 per leerjaar.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen -- Basisonderwijs