Piraten in de bib : educatief spel voor leerlingen van de 3de graad basisonderwijs. (Brugge : Provincie West-Vlaanderen, 2006)
Via de provinciale Centrale Catalogus van WINOB kun je het bezit van de West-Vlaamse openbare bibliotheken bekijken. Eind 2005 is deze catalogus in een nieuw kleedje gestopt, met nog meer zoekmogelijkheden dan voordien. Maar hoe kun je nu gericht iets zoeken in de catalogus? Wat zijn de mogelijkheden? Wat is een trefwoord? En wat is dan een thema? Het antwoord op deze en andere vragen leer je op speelse wijze via het WINOB-spel. Dit aangename bordspel leert je, aan de hand van vragen, vlot wegwijs te raken in de WINOB-catalogus. Piraten in de bib is een spel dat kinderen van de 3de graad basisonderwijs op een speelse manier wil leren kennismaken met de bibliotheek en haar catalogus. Het spel is zo ontworpen dat het in elke bibliotheek gespeeld kan worden.
Bevat: 1 speelbord (octopus), 1 speelbord (gevaarlijk spel), 120 gekleurde vraagkaartjes, 1 antwoordboekje, goudstukken, 1 grote schatbuidel, 6 kleine schatbuidels, 1 grote kleurendobbelsteen, 24 piratenooglapjes, 6 grote pionnen (speelbord octopus), 36 piononderdelen/kleuren (speelbord octopus), admiraliteitstitel
Didactisch materiaal.
Keywords: Bibliotheekpromotie; Educatieve spellen -- Basisonderwijs; Openbare bibliotheken en kinderen; Openbare bibliotheken -- West-Vlaanderen -- Catalogi; Provinciale bibliotheeksystemen -- Vlaanderen; Zeerovers