Het grote voortplantingsspel : alles wat je wilt weten, maar nooit durfde vragen over jongens en meisjes, liefde en gevoelens, voorbehoedsmiddelen en nog zoveel meer! - van Ginderachter, Renaat, ....-; Veelaert, Thaïs, ....-; Huyghe, Hendrik, ....- (Mechelen : Plantyn)
Het Grote Voortplantingsspel in het kort: Bordspel rond seksualiteit, zwangerschap, mannen, vrouwen en nog zoveel meer Drempelverlagend in de klas In samenwerking met Sensoa Vanaf 11 jaar 2 tot 4 spelers 'In welk lichaamsdeel worden zaadcellen gemaakt?', 'Hoelang duurt een gemiddelde menstruatiecyclus?', 'Hoe vaak moet je de pil innemen?' Benieuwd of jij het antwoord op deze en de andere 397 vragen van Het Grote Voortplantingsspel kan beantwoorden? Ben jij snel genoeg om als eerste tot de kern van de eicel te geraken en al de rest achter jou te laten? Aarzel dan niet en daag je vrienden, broers, zussen of ouders uit voor dit spannende spel over voortplanting. Wie als eerste de eicel bereikt, wint eeuwige roem voor zichzelf en zijn nageslacht. Toch zal dit niet eenvoudig worden want de weg is bezaaid met vragen over mannen, vrouwen, zwangerschap of andere gerelateerde onderwerpen. En alsof dit nog niet genoeg is, moet je heel erg opletten voor de andere zaadcellen. Deze zullen er alles aan doen om jou te hinderen door je op onverwachte momenten aan te vallen en weg te jagen! Het Grote Voortplantingsspel is een uniek spel rond seksuele voorlichting. Een spannend spelconcept gecombineerd met wetenschappelijke inhoud ontwikkeld door ervaren auteurs in samenwerking met Sensoa (Vlaams centrum voor Seksuele Voorlichting) voor kinderen vanaf 11 jaar én hun ouders. Drempelverlagend voor dit gevoelige onderwerp
Bevat: spelbord, 400 vraagkaarten, 80 speelstukken, 4 didactische platen, 16 nummerjetons, 4 overzichtskaarten, handleiding.
Keywords: Seksuele opvoeding -- Basisonderwijs