Voetzoekers junior. - Sterckx, Stijn, ....-; Cockaerts, Annick, ....-; Coppin, Christine, ....-; De Winter, Sara, ....- (Brussel : WWF)
Bevat: >een uitdagend spel >een educatieve poster >een dynamische voetafdrukmeter >een overzichtelijke handleiding met verwijzing naar de eindtermen >4 verdiepingsactiviteiten rond eerlijke noor-zuidverhouding, duurzame ontwikkeling en de impact van onze levensstijl op de biodiversiteit. WWF en Ecolife vzw ontwikkelden met Voetzoekers Junior een educatieve kit voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Spelenderwijs ontdekken de leerlingen de geheimen van de ecologische voetafdruk en berekenen ze de voetafdruk van de klas. Via actiekaarten worden haalbare acties voorgesteld om de klasvoetafdruk te verkleinen. Voetzoekers Junior vormt een inhoudelijke verrijking van je lessen of kan als start dienen voor een uitgebreider project. Het is een laagdrempelig pakket dat een geschikt hulpmiddel is om te werken aan de nieuwe eindtermen (wereldoriëntatie in het basisonderwijs, natuurwetenschappen en vakoverschrijdende eindtermen in het secundair onderwijs).
Doelgroep: 10-14 jaar.
Didactisch materiaal.
Keywords: Biodiversiteit; Duurzame ontwikkeling; Ecologische voetafdruk; Educatieve spellen; Natuurwetenschappen -- Secundair onderwijs; Nieuwe internationale economische orde; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs