De gelukzak. - Verschuren, Dominique, ....- (Berchem : In Petto, 2009)
De Gelukzak is een boeiend spel voor jongeren tussen 14 en 18 jaar en is geïnspireerd op de positieve psychologie en legt de nadruk op de maakbaarheid van het leven. In Petto, een jongerenorganisatie uit Antwerpen-Berchem die graag het welzijn van jongeren bevordert, wil jongeren stimuleren om hachelijke situaties om te buigen tot geluksmomenten. Zo worden ze bewuster van zichzelf en hun omgeving en kunnen ze pech beter herkennen, herstellen of zelfs voorkomen. De Gelukzak is een bordspel waarin de spelers twee soorten opdrachten moeten uitvoeren. Doe Iets!-opdrachten appelleren aan de ondernemingszin van de jongeren en stimuleren om een kleine opdracht te vervullen. Wat nu?-dilemma's hebben betrekking op situaties die de spelers kunnen overkomen in het dagelijkse leven. Door met elkaar in discussie te gaan komen de jongeren tot nieuwe inzichten en kunnen ze hun leven beter in de hand krijgen.
Bevat: Een zak (De Gelukzak) met 180 kaarten: 61 wat nu?-kaarten, 87 Doe iets!-kaarten, 32 C'est la vie-kaarten; 35 vakken die gezamenlijk het spelbord vormen: 25 geluksvakken, 10 C'est la vie-vakken; 1 dobbelsteen; 8 pionnen; 3 The Lucky Bastards-kaarten.
Didactisch materiaal.
Keywords: Geluk; Vaardigheden -- Jeugd; Educatieve spellen -- Secundair onderwijs