Straat in, straat uit : overal mensen & rechten! - Baert, Marieke, 1983-; De Man, Els, ....-; De Man, Annelies, ....-; Jochems, Peter, ....-; Van Elsacker, Luc, ....- (Mechelen : Jeugd en Vrede, 2010)
Op verkenningstocht doorheen je stad of dorp, 'straat in straat uit': overal kruisen mensen je pad. Op weg naar school of winkel of gemeentehuis; aan het werk in een fabriek, opgenomen in het ziekenhuis of opgesloten in de gevangenis; biddend in een gebedshuis, genietend van een straatfestival of gewoon thuis. Al die mensen,net als wijzelf, hebben rechten en plichten. Welke zijn die 'Mensenrechten', waarvoor dienen ze, hoe kunnen wij van onze eigen rechten genieten? Dat leren we in dit spel. Ons dorp is een groot spelbord, we bezoeken met onze pion alle gebouwen en leren daar over onze rechten (en plichten). Eerst maakt een grote muur onze tocht erg moeilijk, maar als we de opdracht bij elk gebouw goed uitvoeren, breken we de muur steen voor steen af. En... met die stenen bouwen we samen een mooi kunstwerk voor de vrede! 2, 3 of 4 groepjes van 1 tot 4 spelers per groepje - een spelbegeleider is nodig - spelduur minstens 2 uur.
Bevat: uitvouwbaar spelbord; 4 pionnen; 2 dobbelstenen; 40 stenen voor de muur; een bootje; 14 kaartjes met gebouwen + opdrachten op de achterzijde; handleiding voor de begeleider; poster met alle mensenrechten; boekje voor de spelers. - Doelgroep: vanaf 10 jaar.
Didactisch materiaal.
Keywords: Decroos, Johan; Educatieve spellen; Rechten van de mens