Haven in zicht : een informatief spel over de werking van een haven en de uitbouw van een havenregio. (Leuven : Centrum Informatieve Spelen, 2008)
'Haven in zicht' is een didactisch spel over de werking van een haven en de uitbouw van een havenregio. De spelers staan zelf in voor de uitbouw van een havenregio met een evenwicht tussen de verschillende soorten landschappen. Het spel, dat klassikaal gespeeld wordt, werd in 2007 ontwikkeld door Resoc Brugge en een aantal andere partners, waaronder De Hogeschool West-Vlaanderen (Lerarenopleiding). Het spel heeft een dubbel doel. Enerzijds maken de spelers kennis met alle aspecten van een haven en anderzijds leren ze de verschillende landschappen in en rond een haven te combineren tot een harmonieus geheel. De middelen om de havenregio uit te bouwen, moeten de spelers verdienen door goederen in te voeren in de haven en nadien af te leveren aan het hinterland. Het spel werd specifiek ontworpen voor de eerste graad van het secundair onderwijs, maar kan ook door oudere leerlingen gespeeld worden.
Diverse materialen (speelborden, landschapskaarten, overzichtskaarten, bewijskaarten, ankerkaarten, transportkaarten, bestellingkaarten, bootjes, gekleurde blokjes, kartonnen doosjes, dobbelstenen, plastic zakjes...) en een handleiding in een doos.
Didactisch materiaal.
Keywords: Aardrijkskunde -- Secundair onderwijs; Economie -- Secundair onderwijs; Educatieve spellen -- Secundair onderwijs; Havens