Uitgespeeld : een simulatiespel over armoede en uitsluiting. (Leuven : Centrum Informatieve Spelen, 2007)
'Uitgespeeld' is een inleefspel met een zeer grote verscheidenheid aan personages, gaande van kansrijke tot kansarme mensen. De spelers proberen de levenssituatie van het eigen personage te verbeteren op een aantal domeinen: huisvesting, gezondheid, inkomen, consumptie, scholing en sociale contacten. Voor sommige spelers is het bijzonder moeilijk om hun situatie te verbeteren. Ze ondervinden immers dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Het spel slaagt er wonderwel in om de kringloop van de armoede op een duidelijke manier over te brengen. Doel van het spel: aanvoelen dat kansarmoede sterk door uitsluitingmechanismen wordt bepaald en zich op verschillende domeinen manifesteert. In de handleiding wordt het spel besproken voor twee verschillende niveaus: 14-16 jaar of vanaf 16 jaar. Verder staan er ook suggesties in voor de nabespreking en wat achtergrondinfo over kansarmoede en de 'kringloop' van armoede. Het spel duurt 2 uur, inclusief nabespreking. Geschikt voor 12 tot 25 deelnemers.
De speldoos bevat: 25 rolomschrijvingen; fiches in 2 formaten in 6 kleuren; 1 zakje met 31 dobbelstenen (12 zeszijdige, 10 tienzijdige en 9 twaalfzijdige dobbelstenen); 1 dobbelkaart; 1 spelbrochure.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen -- Secundair onderwijs; Armoede