Cold case : mysterie in de middeleeuwen. - Sleiderink, Remco, 1968-; Houthuys, Astrid, ....-; Houthuys, Rian, ....- (Leuven : Provincie Vlaams-Brabant, 2006)
De leerlingen >ervaren dat het historische verleden en het beeld dat men zich daarvan heeft gevormd ('de geschiedenis') niet altijd overeenkomen >komen tot het inzicht dat een andere selectie en interpretatie van de beschikbare feiten tot een gewijzigde visie op de historische werkelijkheid kan leiden >leren dat historisch onderzoek daardoor net zo spannend is als het recherchewerk van de politie. Cold Case stimuleert op een prettige manier de belangstelling voor de geschiedenis (van de eigen regio) en draagt bij tot een beter begrip van de complexe politieke achtergronden van de eenwording van de Nederlanden in de 15de eeuw. Het spel sluit aan bij de eindtermen geschiedenis, i.v.m. de methodologische onderbouwing en kan bijdragen tot het verwerven van attitudes. De speldoos bevat het spelmateriaal voor vijf spelen. Per spel: 1 spelbord, 1 dobbelsteen, 5 pionnen, 25 infokaartjes, 24 vragenkaartjes, 10 kanskaartjes, 5 scenariofiches en een spelboekje (voor de leerkracht).
Doelgroep: 2de graad secundair onderwijs.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen -- Secundair onderwijs; Geschiedenis -- Secundair onderwijs