Speel je mee? : spelletje : feesthoedjes. - Bakker, Marijke, ....-; Visschedijk, Joke, ....- (Tilburg : Zwijsen, 2004)
Ik & Ko is een totaalprogramma voor kleuterklassen waarvan kinderen met een taalachterstand deel uitmaken, bijvoorbeeld omdat ze een andere moedertaal hebben dan het Nederlands. Het hoofddoel van Ik & Ko is het vergroten van de Nederlandse taalvaardigheid. Daarnaast komen beginnende gecijferdheid en de sociaal-communicatieve ontwikkeling expliciet aan bod. Allemaal binnen de context van aansprekende thema's, waarin de knuffelpop 'Ko' een belangrijke rol speelt. Met Ik & Ko Rekenen bereidt u de kleuters voor op het rekenonderwijs vanaf leerjaar 1. Nieuwe thema's introduceren hoeft niet, want u behandelt de thema's van Ik & Ko Taal en Rekenen gelijktijdig. U begint met taalactiviteiten, vervolgens komen er rekenactiviteiten bij. Ik & Ko Rekenen onderscheidt drie stadia in de rekenontwikkeling van kleuters. U krijgt per stadium aanwijzingen om de kleuter aan te spreken op zijn niveau. Er is dus volop differentiatie mogelijk. De activiteiten zijn zo gekozen dat alle kleuters op hun eigen niveau kunnen meedoen. Dat geldt ook voor kleuters die zich nog niet zo goed in het Nederlands uitdrukken. De kleutersetjes van Ik & Ko bevatten spelletjes die in de eerste activiteit van negen van de 18 thema's worden gespeeld. Ze dienen als uitgangspunt van een rekenprobleem. Voor spelbeschrijving en spelregels: zie themahandleidingen.
De doos bevat: 1 spelbord; 24 hoedjes (6 zwart, 6 wit, 6 oranje, 6 violet); 1 kleurendobbelsteen.
Didactisch materiaal.
Keywords: Educatieve spellen -- Kleuteronderwijs; Rekenen -- Kleuteronderwijs