Plassen en poepen kwartet : plas- en poepproblemen bij kinderen. - Hentzepeter, Helga, ....-; van der Kreek, Nelly, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2010)
Zindelijk worden en blijven is een ingewikkeld proces dat soms tot klachten kan leiden, zoals bedplassen, plasverlies overdag, gevoel van blaasontsteking, poepverlies, obstipatie of niet op de wc plassen of poepen. Dit kan stress en spanning veroorzaken bij het kind en irritatie, ongeduld en onbegrip bij ouders, familie en school. Dit kwartetspel maakt problemen rond plassen en poepen weer bespreekbaar - door er op een ontspannen manier over te praten en door te mogen lachen om het eigen en andermans plas- en poepverhaal. Het kwartet is geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen en hun ouders.
Keywords: Bedplassen; Zindelijkheidstraining