Wiskunde spelenderwijs. - Ketsman, Lisa, ....-; Van Nieuwenhuyze, Roger, ....- (Brugge : Die Keure)
'Wiskunde is saai en theoretisch.' Deze uitspraak hoor je vaak. Het vak wiskunde is bij veel jongeren niet zo populair. Velen houden niet van formules, definities en bewijzen. VBTL wil daarom deze visie ook grondig aanpakken en wiskundige thema's op een aangename, speelse en leerzame manier aanbieden. De kracht van het lesgeven zit hem in de afwisseling van de werkvormen. Daarom kan u nu ook gebruikmaken van het universeel spelbord en het bijbehorend materiaal dat aangeboden wordt. Uit onderzoek is vaak gebleken dat spellen een positieve invloed hebben op de leervaardigheden en sociale vaardigheden van de leerlingen. Kortom, een spelvorm in de les hanteren heeft enorm veel voordelen: een betere cognitieve en sociale ontwikkeling van de leerling. Een spel in de les aanbieden vraagt natuurlijk een andere aanpak dan het 'gewone' lesgeven. Een goede voorbereiding is een must. Bovendien moet de leerkracht tijdens het spel leerlingen kunnen bijsturen. En na het spel kan de leerkracht ook een evaluatiefase inlassen. Om u dit werk te besparen, heeft VBTL de perfecte oplossing: 'wiskunde spelenderwijs'.
Bevat: 1 handleiding, 826 kaartjes met opdrachten, 5 spelborden
Keywords: Wiskunde -- Secundair onderwijs