Toegepaste wiskunde / 1 Fundamentele wiskundige begrippen en technieken - Herweyers, Guido, ....-; Ramboer, Dominiek, ....- (Leuven : Acco, 2011)
Toegepaste wiskunde 1 legt de brug tussen het secundair en het hoger onderwijs. Basistechnieken en fundamentele begrippen uit de algebra, meetkunde en functieleer worden herhaald. Zo komen matrices, determinanten, stelsels van lineaire vergelijkingen, functies, complexe getallen, vectoralgebra en vergelijkingen van rechten en vlakken aan bod. De toepasbaarheid voor de student staat steeds centraal. Met concrete voorbeelden uit verschillende disciplines zoals chemie, luchtvaart, elektronica, mechanica en bouwkunde ligt de klemtoon op oefeningen en vaardigheden. De theorie blijft beknopt en is de sleutel tot inzicht. Bovendien biedt de website bij het boek extra ondersteuning bij het verwerven van de nodige vaardigheden.
Keywords: Toegepaste wiskunde