Toegepaste wiskunde / 2 Calculus - Herweyers, Guido, ....-; Ramboer, Dominiek, ....- (Leuven : Acco, 2013)
Toegepaste wiskunde 2 behandelt de Calculus en is de opvolger van Toegepaste wiskunde 1, fundamentele wiskundige begrippen en technieken. Calculus is toegepaste analyse. Hierbij komen toepassingen op afgeleiden en integralen aan bod. De toepasbaarheid voor de student staat steeds centraal. Met concrete voorbeelden uit verschillende disciplines zoals chemie, luchtvaart, elektronica, mechanica en bouwkunde ligt de klemtoon op oefeningen en vaardigheden. De theorie blijft beknopt en is de sleutel tot inzicht. Bovendien biedt de website bij het boek extra ondersteuning bij het verwerven van de nodige vaardigheden.
Keywords: Toegepaste wiskunde