De kunstwerkjes van Kippetje. - Robberecht, Thierry, 1960-; Loufane, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Kippetje vindt het maar saai, om dag in dag uit in de fabriek massa's witte ovale eieren te moeten produceren. Daarom gaat zij gekleurde, afwijkende modellen maken, tegen de zin van haar strenge bazen, die haar daarom resoluut op straat zetten. Ondanks haar zwerversbestaan blijft zij prachtige kunstwerkjes maken en vindt uiteindelijk erkenning bij gans Leonora. Bij haar mag Kippetje werken aan nieuwe creaties, die haar geen windeieren zullen leggen. Wensvervullende prentvertelling met dubbele pagina's vullende, fleurige illustraties, waarin vanuit verschillend perspectief aanvankelijk miskend talent door wilskracht en het blijven geloven in jezelf, toch de verdiende erkenning krijgt. De fraai vormgegeven, heldere, emotie opwekkende illustraties met grote gekleurde vlakken en soms oog voor een leuk detail, lijken geschilderd in een gemengde techniek op een wisselend gekleurd ondergrond waarin de textuur van linnen zichtbaar is. De enigszins statisch neergezette verhaaldragende figuren, maar ook de figuranten, zijn gepersonifieerde dieren, met een sprekende mimiek. In de illustraties staat de vier- tot twaalfregelige tekst in overwegend korte zinnen met veel dialogen en soms moeilijke woorden en begrippen, voorzien van interpunctie.
Leeftijd: 5+
Keywords: Kunst; Volhouden