Piep, het is Pasen! - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In, 2005)
Met Pasen vieren we dat Jezus leeft. In de natuur gebeurt op dat moment veel. In het voorjaar heeft ook de paashaas het druk met het beschilderen van eieren in vrolijke kleuren. Tegelijk met een heleboel chocolade-eieren brengt hij ze op paasochtend naar de kinderen. De kinderen zoeken eieren in de tuin en iedereen ziet er op zijn paasbest uit. Dit verhaaltje brengt eenvoudige informatie over het feest van Pasen, over de paashaas die voor eieren zorgt en over de lente. De rechterpagina van dit prentenboek in oblong-formaat bevat telkens een eenvoudig schilderij met duidelijke zwarte contourlijnen. De heldere kleuren werden in een dunne laag aangebracht zodat de witte ondergrond erdoor schijnt en de borstelstreken zichtbaar zijn. De ietwat gestileerde figuren en voorwerpen zijn voor jonge kinderen heel herkenbaar. De vierregelige tekst op elke linkerbladzijde is een leidraad bij de prenten; om voor te lezen is deze minder geschikt want nogal opsommerig. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar is dit een bruikbaar boek als voorbereiding op Pasen.
Leeftijd: 3+
Keywords: Pasen