Professioneel sportmanagement vernieuwen - Broeke, Adri, ....- (Delft : Eburon, 2010)
Sportmanagers zijn te beschouwen als pioniers. Met hun kennis en kunde geven ze vorm aan de toekomst van het sportlandschap. De opkomende kenniseconomie en de verzakelijking van de sportwereld vraagt om nieuwe professionaliteit. In deze studie worden begaanbare paden uitgezet waarlangs de eigentijdse professional zijn innovatiekracht kan versterken. De sportmanager van morgen gaat als een ‘design-thinker' te werk. Hij maakt het verschil door in de sportsector zowel op de korte termijn (exploitatie) als op de langere termijn (exploratie) voor diverse stakeholders waarde te creëren.
Omslag vermeldt:Praktijkgericht onderzoek naar het ontwikkelen van innovatieve managementpraktijken in de sport.
Keywords: Sportmanagement