Als kleuters leren tellen ... Peilen en stimuleren van getalbegrip bij jonge kinderen - Noteboom, Anneke, ....-; Klep, Joost, 1949- (Amersfoort : CPS. Onderwijsontwikkeling en advies, 2010)
Als kleuters leren tellen, gebeurt er van alles in hun denken en handelen. Maar wat precies? Hoe kunt u als leerkracht inschatten of de ontwikkeling van getalbegrip bij kinderen naar wens verloopt? De map Als kleuters leren tellen... is bedoeld voor leerkrachten en remedial teachers in het basisonderwijs. In de map krijgt u achtergrondinformatie over de wijze waarop kleuters leren tellen en getalbegrip ontwikkelen. Daarnaast leert u hoe u peilingsgesprekken kunt houden met jonge kinderen.
De map bevat: vijf peilingspelletjes, observatieformulieren, suggesties voor vragen en interventies, suggesties voor het bieden van extra hulp.
Keywords: Voorbereidend rekenen; Wiskunde -- Kleuteronderwijs