Werkmap gecijferd bewustzijn : aan de slag met getalbegrip, meten en meetkunde in groep 1 en 2. - Bouwman, Aafke, ....-; Huizenga, Marian, ....-; Kaskens, Jarise, ....- (Amersfoort : CPS. Onderwijsontwikkeling en advies, 2011)
De Werkmap Gecijferd bewustzijn biedt leerkrachten in groep 1 en 2 naast theorie veel activiteiten en lessen om (voorbereidend) rekenen met kleuters vorm te geven en tijdig achterstanden te signaleren. Zo draagt u bij aan een goede rekenstart in groep 3. Uitgangspunt voor de map zijn de allernieuwste tussendoelen van SLO voor beginnende gecijferdheid.
Inhoud van de werkmap : 1. Rekenen-wiskunde voor kleuters - 2. Gecijferd bewustzijn in de praktijk - 3. Planning en organisatie - 4. De activiteiten : getalbegrip, meten, meetkunde - 5. Literatuur - Bijlagen : leerlijn gecijferd bewustzijn, doelen rekenontwikkeling jonge kinderen 2-7 jaar, registratie- en planningsformulieren
Werkmap / 300 p. : ill. (losbladig)
Keywords: Voorbereidend rekenen; Wiskunde -- Kleuteronderwijs