Drama aangenaam : een dramaleerlijn voor de leeftijd 4 t/m 12. - Fleer, Pauli, ....-; van de Berg, Annelies, ....- (Zuidhorn : Schoolsupport)
Drama aangenaam biedt een praktijkgerichte aanpak om drama een plaats te geven op school. Deze methode is ontstaan uit de praktijk van een dramaconsulent, werkzaam bij Kunst Centraal, het steunpunt kunsteducatie voor de provincie Utrecht. De lessen zijn uitgevoerd op verschillende scholen. De uitgave bestaat uit maar liefst 112 volledige lessen die samenhang en een logische opbouw vertonen. De methode Drama aangenaam is ontwikkeld voor groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs. De lessen sluiten aan bij de verbeeldingswereld van de leerlingen. Zoals een goede dramales betaamt, zijn de leerlingen tijdens de lessen het grootste deel zelf actief bezig met het vak drama. De methode is er ook op gericht om leerkrachten inzicht te geven in het vak drama en materiaal te bieden voor goede dramalessen. Omdat drama een discipline is met veel vrijheid is het juist nodig om met de leerlingen goede afspraken te maken. Een basisregel is dat de leerlingen in eerste instantie leren om de aandacht bij zichzelf te houden. Kunnen zij dit goed, dan is een volgende stap mogelijk, namelijk samenspel. Ook is het belangrijk dat je de ander niet stoort in zijn spel en het is van belang om respect te hebben voor elkaars spel. Drama wordt dan vast een succes! Drama wordt aangenaam!
CD-Rom
Keywords: Dramatische expressie -- Basisonderwijs; Dramatische expressie -- Kleuteronderwijs