Aisja : Pieter van Oudgeusden, Stefanie De Graef. - Van Oudheusden, Pieter, 1957-2013; De Graef, Stefanie, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Aisja komt aan bij het paleis. Ze heeft een lange reis afgelegd om de sultan te spreken, maar de wachters versperren iedereen de toegang. Aisja spreekt een man aan die het paleis uitgaat. Hij verzekert haar dat ze "in geen honderd jaar" de sultan te spreken zal krijgen. Ze stort haar hart bij hem uit. De mensen hadden haar immers gewaarschuwd dat de sultan zich niet bezighoudt met het arme volk, dat hij opgeëist wordt door zijn generaals, door politiek, kunst en wetenschap, door zijn talrijke en veeleisende vrouwen.
Vertelplaten voor kamishibai. Kamishibai-versie van het gelijknamige boek.
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Keywords: Arabische sprookjes