Heksenfee : Brigitte Minne, Carll Cneut. - Minne, Brigitte, 1962-; Cneut, Carll, 1969- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Rozemarijn is een fee. Van haar mama moet ze altijd lief en netjes zijn. Daar heeft ze geen zin in en ze trekt naar het heksenbos. Het is het verhaal van Rozemarijn, een pittig feetje dat liever een heks dan een fee wilde zijn, liever met een bezem wilde vliegen dan op een wolk in een luchtkasteel wonen. Ze ruziet erop los met haar mama, die een keurige dochter op prijs stelt, en ze vertrekt tot slot op hoge benen naar de heksen in het bos. Daar rolschaatst ze tussen de bomen, vaart bootje op de beek en brouwt heksenbrouwseltjes. En ze is gelukkig. Als haar moeder toegeeft dat het leven van een heks nog zo kwaad niet is, besluit Rozemarijn behalve heks ook af en toe een fee te zijn. In de kamishibai zitten de prenten uit het originele boek in de volgorde van het verhaal. Op de achterzijde van de laatste prent staat de tekst die hoort bij de prent die op dat moment in het voorleestheater getoond wordt. Als de prenten telkens achteraan worden teruggezet, heeft de verteller de tekst steeds bij de hand en kunnen de kinderen genieten van de opeenvolging van prenten in het theater. Bruikbaar in de klas, in de kinderopvang, in de bibliotheek
Vertelplaten voor kamishibai. Kamishibai-versie van het gelijknamige bekroonde boek.
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Keywords: Feeën; Heksen