Zoeperman : Tine Mortier, Marjolein Pottie. - Mortier, Tine, ....-; Pottie, Marjolein, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Zoeperman is vier jaar en draagt een hemelsblauw pak met een knalrode cape. Als iemand om hulp roept, vliegt hij er pijlsnel naartoe. Zo redt hij de kat van Zofietje, zijn buurmeisje, uit een boom. Weer hoort Zoeperman een kreet en hij vliegt erop af. Maar zijn mama wil geen hulp, ze wil Zoeperman en zijn pak wassen. Zoeperman zeurt en krijst, maar zijn mama is sterker. Het is immers een Zoepermama! Ze maakt altijd lekkere hapjes voor Zoeperman en 's avonds geeft ze hem een stevige knuffel. Dan droomt hij de allerzoetste dromen. Een verhaal over de grote daden en kleine kantjes van een kleuterheld. In de kamishibai zitten de prenten uit het originele boek in de volgorde van het verhaal. Op de achterzijde van de laatste prent staat de tekst die hoort bij de prent die op dat moment in het voorleestheater getoond wordt. Als de prenten telkens achteraan worden teruggezet, heeft de verteller de tekst steeds bij de hand en kunnen de kinderen genieten van de opeenvolging van prenten in het theater. Bruikbaar in de klas, in de kinderopvang, in de bibliotheek,...
Vertelplaten voor kamishibai. Kamishibai-versie van het gelijknamige boek.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Fantaseren; Kleuters