De dag is op - Wille, Riet, 1954-; Godon, Ingrid, 1958- (Averbode : Altiora, 1996)
Vijf dunne prentenboekjes over de kleuter Sara in één band. In elk deeltje staat een afgerond verhaal over een belevenis die door kleuters goed is na te voelen. Sara is jarig, speelt met haar kleine broertje, gaat naar bed, gaat naar het zwembad en mag mee naar de speeltuin. Gezellige met waterverf ingekleurde tekeningen in zachte tinten nodigen uit tot bekijken en herkennen. Ze staan telkens op de rechterpagina en zijn omkaderd. Elk verhaal wordt ingeleid door een vierregelig versje op rijm. Zowel dit versje als de begeleidende teksten bij de prenten zijn niet altijd even vloeiend en soms wat vanuit een volwassen perspectief geschreven, maar echt hinderlijk is dit niet. Ook zonder tekst zijn de verhaaltjes goed te volgen.
Leeftijd: 2+
Keywords: Slapen