Bas, waar ben je? - Price, Mathew, ....- (Mechelen : Bakermat, 1998)
In dit pop-upboekje, met een kleurige enscenering van wonderlijke planten, bloemen, exotische vogels, apen en flamingo's, roept mama Beer (met hoed op) haar berenzoontje Bas (in gestreept truitje) om hem naar bed te brengen. Bas wil niet naar bed en verstopt zich achter struiken, bloemen en bomen en, met hulp van de lezer, piept hij telkens vrolijk te voorschijn en laat zijn moeder schrikken. Tot zijn moeder hem te pakken heeft en hij, na het tandenpoetsen, met hulp van de lezer zijn moeder een kusje geeft vanuit een bedje temidden van de exotische natuur. De enkele woorden tekst bevatten een dialoog tussen moeder en kind. Zoals alle pop-up systemen is dit boekje kwetsbaar en moet een volwassene in de buurt blijven. Een verrassend en fleurig prentenboekje waarbij de kleine lezer een taak kan krijgen om het verhaal tot zijn recht te laten komen.
Leeftijd: 2+
Keywords: Slapen