De Azteken - Wood, Tim, ....- (Amsterdam : De Lantaarn, 1993)
Ontdek hoe de mensen leefden in het Azteekse rijk en sla vier doorkijkplaten om voor een blik in: De grote tempel van Tenochtitlán. Een schitterend paleis. Een Azteekse woning. Een tempel van Azteekse krijgers.
Een kleurrijk en gedetailleerd boek over de Azteken. In chronologische volgorde wordt de rijke historie van dit volk goed leesbaar beschreven. De schrijver richt zich daarbij niet alleen op jaartallen en feiten, maar belicht het wel en wee van de Azteken zo breed mogelijk. Zo komen o.a. zaken aan de orde als, de oudste beschavingen, het Azteekse Rijk. Tenochtitlan, oorlogsvoering, ambachten, kinderen, vreemdelingen, de keizer, etc. De korte bondige tekst laat zich gemakkelijk lezen en wordt veelvuldig ondersteund met kleurrijke illustraties. Het boek bevat zelfs 4 doorkijkbladen (transparanten) van tempels, een huis en een paleis zodat in- en exterieur kunnen worden bekeken. Elk onderwerp omvat niet meer dan 2 bladzijden. Naast een inhoudsopgave zijn tevens een jaartallen/woordenlijst en een register opgenomen. Een uitstekend boek.
The Aztecs
Leeftijd: vanaf ca. 12 jaar
Keywords: Azteken