Trippel-Trappel / : Mijn vrolijk vingerspeelboek - Kruit, Johanna, ....- (Mechelen : Bakermat, 1996)
Klein formaat vierkant prentenboek met kartonnen pagina's met twee afgeronde hoeken over de mensen en dieren die voorkomen in het circus. Het bijzondere van het boekje is dat het een vingerspeelboek is: er zitten in de figuren gaatjes waardoor kinderen hun vingers kunnen steken en daardoor de figuurtjes kunnen laten bewegen. Op iedere bladzijde staat een fel gekleurde illustraties van een figuur of dier uit het circus. De illustraties zijn zwart omlijnd. De korte tekst staat naast de illustratie en is op rijm gezet. Op de voorkant staat een vrolijke, aantrekkelijke illustratie van een van de figuren uit het circus. Leuk 'doeboekje' om samen met jonge kinderen vanaf 2 jaar mee te spelen.
Leeftijd: 2+
Keywords: Circussen