3D tekenen met Google SketchUp - van Olst, Marian, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2012)
SketchUp is een 3D-tekenprogramma dat populair is bij architecten, ontwerpers en stylisten die een alternatief zoeken voor kostbare CAD-tekensoftware, maar toch behoefte hebben aan een veelzijdig en professioneel 3D-tekenprogramma. Dit boek is een praktische gids voor amateurs, professionals en studenten die willen leren hoe je 3D-ontwerpen met SketchUp maakt. Je maakt eerst kennis met de menu's en de gereedschappen en gaat vervolgens stap-voor-stap aan de slag met het opzetten van een 3D-tekening. Het boek bevat veel aansprekende voorbeelden, bijvoorbeeld van interieurontwerpen. Het is geschikt voor gebruikers van SketchUp Light en SketchUp Pro, en is gebaseerd op versie 8 maar ook geschikt vanaf versie 7. Dit boek is geheel in kleur uitgevoerd waardoor de schermafbeeldingen in het boek exact overeenkomen met wat je op het eigen scherm zit. Iedereen kan leren werken met SketchUp!
Keywords: Grafisch programma; SketchUp