Veilig de wereld rond : wereldoriëntatie voor leerjaar 1 : werkboek. - Hoebrechts, Els, ....-; De Bode, Ann, 1956-; Janssen, Mark, 1974-; Mutsaars, Anjo, 1953- (Antwerpen : Zwijsen.be, 2011)
Veilig de wereld rond integreert de verschillende domeinen van wereldoriëntatie (eindtermen): tijd, natuur, mens, maatschappij, techniek en ruimte. Alle inhouden beantwoorden aan de doelstellingen van de verschillende onderwijsnetten.Veilig de wereld rond sluit aan bij de nieuwe leerplannen van wereldoriëntatie. Leren door te doen en leren door te ervaren, dat is de kracht van Veilig de wereld rond. Zowel klassikaal als zelfstandig gaan de kinderen actief aan de slag. De activiteiten zijn verrassend, leerzaam en haalbaar, en dat maakt Veilig de wereld rond heel bijzonder.
Thema's : 1. De tijd - 2. Het lichaam - 3. Koekjes en bellen - 4. Het weer - 5. Lang geleden... - 6. Beestenboel - 7. Kaartlezen - 8. Kunstige beroepen - 9. Onderzoeken - 10. Leven en laten leven - 11. Zinnen en regels - 12. De wereld rond
Werkboek 1: thema 1 t.e.m. 6; werkboek 2: thema 7 t.e.m. 12
Werkboek 1 bevat 4 stickervellen
Keywords: Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs