Wijzer van stress : beter leven dankzij de neurowetenschappen. - Fradin, Jacques, ....-; Aalberse, Maarten, ....-; Gaspar, Lorand, ....-; Lefrançois, Camille, ....-; Le Moullec, Frédéric, ....- (Berchem : De Boeck, 2011)
Hoewel we stress als een geestelijke en lichamelijke belasting ervaren, kan hij als spreekbuis van onze verborgen intelligentie toch waardevol zijn. Wijzer van stress toont aan hoe we stress kunnen begrijpen als een alarmsignaal dat onze hersenen meldt dat we een situatie verkeerd inschatten of aanpakken. Door onze stress te leren herkennen en de boodschap erachter te leren begrijpen, kunnen we stress beteugelen en een manier van denken ontwikkelen die gekenmerkt wordt door openheid, relativeringsvermogen, creativiteit, rationaliteit en altruïsme. In dit boek reiken de auteurs eenvoudige en algemeen toepasbare instrumenten, oefeningen en concrete voorbeelden aan om tot een nieuwe geestesgesteldheid te komen en rust en zelfvertrouwen te (her)vinden. (Bron: www.deboeck.com)
1. stress: een nieuw model - 2. de sturing van de Mentale Modi - 3. een generatieconflict in het hoofd - 4. een nieuwe vorm van levenskunst: de Prefrontal Attitude - 5. het intelligente brein in actie - conclusie: ik spreek alleen in he bijzijn van mijn PMM!
L'intelligence du stress
Keywords: Stress