De gezichten van de misdaad - Deberdt, Roger, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2013)
Niemand in dit land heeft de laatste halve eeuw méér zware criminelen, moordenaars, oplichters, dieven en verkrachters voor zich zien passeren, dan gerechtspsychiater Roger Deberdt. Deberdt spitte 50 jaar lang in het brein van criminelen van allerlei slag, van bekende en huiveringwekkende slachters als Fourniret tot anonieme exhibitionisten en kleptomanen en andere vreemde vogels. Bij zijn pensioen gunt Deberdt ons een blik op zijn expertise die hij in al die tijd heeft vergaard over het criminele brein. Eigenzinnig en soms ook controversieel, dat zeker, maar altijd verrassend en opzienbarend.
Keywords: Criminologische psychologie; Dadersprofielen; Forensische psychiatrie; Rechtspraak