Als doen leren het niet meer doet... - Maes, Paul, ....-; Jaspaert, Hilde, ....- (Brugge : Die Keure, 2008)
"Gras groeit niet door eraan te trekken. Ondertussen kunnen we heel wat doen om de kans op een stralend gazon te verhogen." Wat dat praktisch kan betekenen, leest u in "Als doen leren het niet meer doet ...". Een praktische gids voor ouders van schoolgaande jeugd. Ouders die een actieve rol willen spelen in het begeleiden van hun kinderen. Zonder zich te verliezen in wat het werk van hun kind zou moeten zijn. Ouders hebben de touwtjes niet zelf in handen. Toch kan de rol die ouders spelen het verschil maken. En nog niet zo'n beetje. Ouders kunnen hun telgen begeleiden tot jongeren die zelf richting geven aan hun schoolse (en andere) prestaties. Ouders kunnen hun kinderen helpen om met meer motivatie aan de slag te gaan. De auteurs van "Als doen leren het niet meer doet ..." hebben jaren ervaring met studiebegeleiding. Ze gaven honderden voordrachten over dit onderwerp. Hun praktische ervaring vertaalden ze in korte, heldere, vlot leesbare artikelen die los van elkaar gelezen kunnen worden. Een boek in tijdschriftvorm zeg maar.
Keywords: Leren leren; Ouderbegeleiding; Studiebegeleiding -- Secundair onderwijs; Studiemethodes