Wiskunde in beeld. - Glaeser, Georg, 1955-; Polthier, Konrad, 1961- (Diemen : Veen Magazines, 2012)
Beleef de aanschouwelijke facetten van de wiskunde in meer dan duizend kleurige illustraties, waarvan sommige nooit eerder waren geconstrueerd. Alle beelden zijn voorzien van verklarende tekst, literatuurverwijzingen of de nodige weblinks om nog dieper op de materie in te gaan. Echt iets voor liefhebbers van wiskunde die niet alleen maar droge berekeningen en formules willen zien. En afbeeldingen leiden letterlijk tot inzicht
Meer dan driehonderd pagina's met kleurrijke figuren die horen bij allerlei wiskundige vraagstukken en krommen. Van driehoekswiskunde zoals de stelling van Pythagoras tot minimaaloppervlakken van zeepbellen. In vijftien hoofdstukken wordt door vragen uit de wiskunde gewandeld en worden relaties gelegd met de praktijk zoals virtuele chirurgie of tegelpatronen in het Alhambra. Een prachtig boek om naar de figuren te kijken. Maar de keerzijde is dat het veel wiskundige kennis vraagt en de toelichting op de platen vanuit de wiskunde is juist vaak onvoldoende. De vertaling laat soms ook te wensen over. De vele voetnoten bieden wel de mogelijkheid om dingen op te zoeken, maar maken de lay-out minder aantrekkelijk. Bevat ook een flink register. Voor een kleine, hoog opgeleide doelgroep.
Keywords: Wiskunde