De sportcoach : praktijkgids - Van Den Broeck, Herman, 1955- (Leuven : LannooCampus, 2013)
Ook coaches hebben behoefte aan coaching. Daartoe biedt deze praktijkgids informatie over vele aspecten van de functie en het handelen van een sportcoach. Essentieel zijn de bevlogenheid en het enthousiasme van een coach. Zijn communicatie werkt als een hefboom naar succes en motivatie van de sporter of het team dat hij coacht. Hiertoe behoren ook non-verbale communicatie en voorbeeldgedrag. Met vijf principes om talent te benutten wordt ook dit aspect concreet ingevuld. Met de zes coachingsstijlen krijgt de coach inzicht op welke basiskrachten hij of zij zich primair richt en kan hij hier actief mee omgaan. De laatste hoofdstukken richten zich op de mentale fitheid en de gedragsaspecten ervan en op de sterkte van een team en de analyse van de krachten van individuele spelers en interacties tussen spelers. De auteur is pedagoog en universitair communicatiedocent. Gericht op sportcoaches en sportverenigingen die hun coaches willen ondersteunen of selecteren. Geïllustreerd door cartoons, in zwart-wit. © NBD Biblion
Praktische gids voor sportcoaches. Training.