PRI en de kunst van bewust leven : ontwar je emoties en leef ten volle - Bosch, Ingeborg, ....- (Amsterdam : Atlas Contact, 2012)
Via een 3-fasenplan naar een harmonieus en volledig leven PRI en de kunst van bewust leven is een praktisch, toegankelijk en uiterst effectief boek, om het volle potentieel van ons leven aan te boren. Met het succes van haar eerdere boeken is Ingeborg Bosch doorgebroken als een van de toonaangevende psychologen van deze tijd. Haar sleutel om de rijkdom van ons leven te ontdekken, blijkt enorm aan te slaan. PRI wordt omarmd door zowel profesionals als leken en levert indrukwekkende resultaten op. Bosch slaagt erin op concrete en eenvoudige wijze te laten zien hoe we ons kunnen bevrijden uit de doolhof van dikwijls verwarrende en soms pijnlijke emoties die voortkomen uit het verleden. Ze laat ons zélf ontdekken dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn als we vaak geloven. Via exacte stappen kunnen we de ‘code' vinden om ons emotionele brein te herprogrammeren. Een bevrijdende doorbraak in ons dagelijks leven en een fundamentele ondersteuning van de spirituele groei.
Past Reality Integration (PRI) als methode om verdringing en ontkenning van het verleden op te heffen en daarmee de realiteit van dit verleden te integreren in het volwassene-bewustzijn. De auteur (psychologe en schrijfster) geeft in dit boek de theorie van PRI met veel praktijkgerichte oefeningen om toegang tot je emotionele brein te krijgen en deze te herprogrammeren. Zij beschrijft de vijf psychologische afweermechanismen; de praktische aanpak kent drie fases die zij uitgebreid toelicht en van voorbeelden voorziet. Het laatste hoofdstuk gaat over 'de kunst van bewust leven'. Met gerelateerde zelfhulpoefeningen, schema's en formulieren, inleiding, noten, verklarende woordenlijst, register en zeven bijlagen met onder meer zelftests, holistisch leven en informatie over/voor therapeuten. Via een website heeft men toegang tot meer informatie en filmpjes. Met voorwoord van Marc Luyckx Ghisi. Dit derde boek van de auteur over PRI is compacter qua theorie en meer gericht op de praktische zelfhulpoefeningen.
Vertaald uit het Engels.
Keywords: Past Reality Integration