The world book of love : het geheim van de liefde - Bormans, Leo, 1954- (Tielt : Lannoo, 2013)
Dit boek begint waar Hollywood stopt. Na het wereldwijde succes van Geluk. The World Book of Happiness bestudeerde Leo Bormans twee jaar lang het wetenschappelijk onderzoek over de liefde. Hij verzamelde de grootste denkers: 100 onderzoekers uit 50 landen vatten in 1000 woorden samen wat we weten over de liefde. Het resultaat is een caleidoscopisch boek vol wijsheid en inzicht in het systeem en het mysterie van de liefde. The World Book of Love is een boek over hechting, passie en toewijding. Over jaloezie en misbruik, Darwin, speeddates en hersenscans. Over ouderliefde, dieren, vrienden, seks, huwelijk en scheiding, vlinders in de buik en zorg voor ouderen. Maar vooral ook over het geheim van de romantische liefde. In een geglobaliseerde wereld kunnen we allemaal van elkaar leren. Van Amerika tot China, van Afrika tot Finland. Ontmoet jezelf en je geliefden in de spiegel en het venster van dit boek.
Keywords: Liefde; Relaties -- Psychologie