Kleine Ezel wil naar papa. - Kromhout, Rindert, 1958-; van Haeringen, Annemarie, 1959- (Wommelgem : Van in, 2012)
Kleine Ezel was nog een baby toen zijn pappa wegging. Net als Gansje en Bokje wil Kleine Ezel paardjerijden op de rug van pappa en met hem kunnen voetballen. Mamma besluit om op reis en bij hem op bezoek te gaan. Ze vinden hem in een circustent, waar hij werkt als clown. Aandoenlijk prentenboek met een verrassend goede afloop over het verlangen naar een eigen vader. Schrijver en illustratrice vormden in de vier eerdere boeken over Kleine Ezel al een succesvol duo. Kleine Ezel is een schattige en parmantige creatie. In rake lijnen wordt heel herkenbaar uitdrukking gegeven aan de tekst; zacht fris kleurgebruik. De tekstblokken, bestaande uit korte zinnetjes met veel dialoog, zijn onderdeel van de illustraties die twee pagina's beslaan. Tekst en illustraties vormen samen een Kleine Ezel-wereld om even lekker in weg te duiken. Verzorgde, aantrekkelijke uitgave met op de groene kartonnen kaft een Kleine Ezel die een grote ezel met een rode hoed tekent. Op de binnenplatten buitelende Kleine Ezeltjes. Een heerlijk kijk- en voorleesboek vanaf ca. 4 jaar. Er verschenen reeds meer verhalen over Kleine Ezel.
'Wat is er, m'n ezeltje?' wil mamma Ezel weten. 'Waarom kijk je zo sip?' 'Gansje en Bokkie zeggen dat ik geen pappa heb,' zegt Kleine Ezel. Mamma Ezel trekt hem tegen zich aan. 'Natuurlijk heb jij wel een pappa.' 'Waar is hij dan?' Tja, waar is pappa Ezel? In dit hartverwarmende verhaal gaat Kleine Ezel naar hem op zoek...
Leeftijd: 4+
Keywords: Familie