Hallucinaties - Sacks, Oliver Wolf, 1933-2015; Ruiter, Pon, ....- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2013)
Hallucinaties worden meestal verbonden met waanzin, maar wanen en vertekeningen komen verrassend vaak voor in ons leven; van de geometrische vormen die we zien als we in onze ogen wrijven en de complexe patronen die horen bij de voortekenen van migraine tot de overweldigende beelden in onze dromen. En dan zijn er nog de hallucinaties die voortkomen uit zinsbegoocheling of ontstaan door vergiftiging of hersenstoornissen, zoals de ziekte van Parkinson en het syndroom van Charles Bonnet. Puttend uit een overvloed aan klinische voorbeelden onderzoekt Oliver Sacks de fundamentele verschillen en overeenkomsten tussen deze typen hallucinaties en verkent hij wat ze ons leren over de werking van ons brein.
Keywords: Hallucinaties