Relateren kun je leren : hoe ontwikkel je een liefdevolle relatie. - Van Lingen, Patricia, ....- (Tielt : Lannoo, 2012)
Een boek voor vrouwen, want zij hebben een volkomen fout relatiebeeld ontwikkeld (!). Oorzaak: liefdessongs en romantische films. Werken aan je relatie is werken aan jezelf. Het boek begint met het negatieve zelfbeeld dat vrouwen hebben. Het gaat eerst over de emancipatiestrijd om de balans tussen man en vrouw, want er is nog steeds een groot verschil tussen de geslachten. Dat ligt wel aan de opvoeding en de hormonenhuishouding. De vrouw heeft de kracht van de man nodig om haar eigen zachtheid te ervaren, zoals de penis zijn hardheid kan voelen door de zachtheid van de vagina en omgekeerd. Maar de man wordt ook geadviseerd om zich bij ruzie niet terug te trekken, want de vrouw wil de mannelijke energie zien. Maar hij zal ook hartsenergie willen terug ontvangen. Een liefdevolle relatie hangt geheel van jezelf af, is de boodschap voor de vrouw. Die relatie is vooral aanvullend naar elkaar, je zorgt voor elkaar: een symbiotische relatie. Toch is de slogan van de schrijfster: 'Zonder man kun je leven, zonder vriendinnen niet'. Ze legt het accent op het belang dat de vrouw heeft om in zichzelf te investeren en je eigen verantwoordelijkheid te nemen.
Relatiecoach Patricia van Lingen laat zien hoe een liefdevolle relatie voor iedereen weggelegd is. Vrouwen zijn de voorbije decennia steeds zelfstandiger geworden. Jammer genoeg zijn velen daardoor het contact met hun zachte kant kwijtgeraakt. Dit boek leert je op een volledig andere manier naar jezelf en je relatie te kijken. Confronterende voorbeelden en praktische oefeningen tonen hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken en je innerlijke balans kunt terugvinden. Vol tips voor een betere communicatie en een harmonieuzere relatie.
Keywords: Relaties