Ruimte voor jezelf : opruimen in geest en huis - Bennett, Stephanie Vogt, ....- (Haarlem : Altamira, 2013)
Dit boek gaat over het opruimen in geest en huis. Het maakt duidelijk dat opruimen niet een gedachteloze oefening van weggooien is, maar een voorzichtige reis van oplettendheid, de tijd nemen, aandacht geven en loslaten. De auteur geeft wereldwijd trainingen op dit gebied en is columniste voor de Huffington Post. Het is een uniek boek dat een nieuw model biedt van opruimen dat oude wijsheid van ruimteverdeling combineert met praktische westerse tips. Het boek is opgedeeld in zes delen. Elk hoofdstuk bevat praktische oefeningen en vragen om bij stil te staan. De uitleg is erg duidelijk en gemakkelijk te volgen. Het boek zal vele lezers in staat brengen om opgeruimder en helderder door het leven te gaan. Bevat voorwoord en diverse aanhangsels.
Stephanie Bennett Vogt legt het verband tussen het opruimen van fysieke rommel en het veranderen van je levenswijze. Ze ziet opruimen als een vorm van bewustzijn, waarbij je jezelf losmaakt van niet alleen materiële maar ook immateriële gehechtheden. Met oefeningen en een opruimdagboek.
Keywords: Opruimen; Kunst en spiritualiteit; Wonen -- Filosofie