Horen, zien en schrijven : schrijfboek voor welzijnswerkers - Van Coillie, Jan, 1957-; Daenens, Katleen, ....-; Maton, Els, ....- (Brugge : Die Keure, 2013)
Vergaderverslagen, beleidsnota's, antwoorden op hulpvragen via e-mail of chat: welzijnswerkers schrijven wat af. Dit boek gaat uit van je schrijfpraktijk in het sociaal werk, de jeugdzorg of de hulpverlening. Je krijgt adviezen voor het hele schrijfproces van oriënteren over voorbereiden en uitvoeren tot reflecteren. En je krijgt tips voor alle tekstsoorten uit de praktijk van de sociaal werker, opvoeder of therapeut. Horen, zien en schrijven is een onmisbare handleiding voor studenten en professionals uit alle hoeken van het welzijnswerk. Het is gebaseerd op de recentste inzichten en het is een onschatbare bron van praktische voorbeelden. Omdat de schrijfpraktijk de beste leerschool is.
Keywords: Schrijfvaardigheden -- Maatschappelijk werkers